Inici | Ferran Garreta | Catàleg | Contacte
 
Orígens
 
Ferran Garreta
és una empresa
familiar ubicada
a la ciutat de Vic
(Barcelona),
dedicada al treball
de l'aram, el llautó,
la plata i l'or,
de forma artística
i manual.
Els treballs que s'hi realitzen són molt diversos. Es tracta d'una empresa amb més de cent anys d'antiguitat i en la qual cada generació ha anat introduint noves tècniques relacionades amb l'ofici del treball dels metalls.

L'empresa s'inicia amb Bonaventura Garreta el 1892. Inicialment, l'activitat principal és la creació d'objectes d'aram d'ús quotidià, tals com càntirs, olles, paelles, mesures, marmites i calderes.

El seu fill, Lluís Garreta, introdueix a l'empresa l'art del repujat, esdevenint Mestre Repujador. A partir de nombrosos encàrrecs, realitza multitud de repujats treballats sobre làmines d'aram, llautó i plata, adornant sales, estances, jardins i espais oberts. Entre aquestes peces hi trobem la majestuosa creu de l'altar major de la Catedral de Vic. La tasca del mestre li és reconeguda amb prestigiosos premis en diversos certàmens artístics nacionals i internacionals, entre 1940 i 1976.

La generació següent ve representada per Ferran Garreta, mestre artesà en repujats, cisellats i forja. Suma a les tasques del taller la realització de grans escultures d'aram i llautó, la creació de nombroses obres de ferro forjat i, finalment, la restauració d'objectes antics de gran vàlua.
A través de la tècnica del repujat i el cisellat, domina l'art del retrat, el paisatgisme i els bodegons. Entre altres projectes, realitza rètols, escuts heràldics i objectes litúrgics, com calzes, sagraris i piques baptismals. També es dedica a l'elaboració d'armadures de diversos models inspirats en l'antiguitat.

Actualment, i en la quarta generació, Carme i Sílvia Garreta continuen aquest treball artístic.

Carme Garreta, especialista en escultura i esmalts, introdueix el color als metalls, mitjançant la tècnica dels esmalts al foc sobre metalls, tècnica mil.lenària aplicada sobre l'aram, la plata i l'or. Guardonada amb el 'Premi Nacional d'Esmalts al Foc sobre Metalls' a la VII Biennal Internacional d'Esmalt de Salou (2007), realitza peces on l'esmalt comparteix protagonisme amb els metalls nobles i pedres precioses.

Sílvia Garreta, especialista en joieria, disseny de joies, gemmologia, gravat i clavat de pedres, enriqueix i obre un nou horitzó en l'acabat de les peces de culte i d'ornament. La seva contribució es basa en la creació de peces de gran dificultat tècnica i de disseny exclusiu.

Es amb el treball d'equip que entren en diàleg totes aquestes vessants artístiques, amb l'objectiu d'oferir un producte artesanal personalitzat i artístic.
 
Contacte
info@ferrangarreta.com
M 616774441
Ferran Garreta
Orígens
Filosofia
Memòria i premis
Catàleg
Armadures
Reconstitució històrica
Cascs
Cuirasses
Gamberes
Complements
Escultures
Esmalts
Forja
Joieria
Arracades
Anells
Aliances
Braçalets
Penjolls i collarets
Joieria esmaltada
Joieria de l´antiguitat
Culte
Diversos
Restauració
Legal