Inici | Ferran Garreta | Cat脿leg | Contacte
 
Mem貌ria i premis
 

Llu铆s
Garreta
Sabadell

(1909 - 1992)
1940
Medalla de Plata i Diploma a l'Exposici贸 de la Labor de l'Artesania del Ferro celebrada a Barcelona
1949
Diploma d'Honor al Concurs Regional d'Artesania celebrat a Vic.
Diploma d'Honor al Concurs Provincial d'Artesania de Barcelona.
Primera Medalla al Concurs Provincial d'Ofici Artes脿 de Barcelona.
Diploma d'Honor a l'Exposici贸 Regional d'Artesania de Barcelona.
Diploma de 1陋 classe a la Primera Exposici贸 Regional d'Artesania de Manresa.
Primera Medalla al Concurs Provincial de Barcelona.
1951
Segon Premi d'Escultura a la Primera Exposici贸 d'Artistes Vigatans a Vic.
1953
Premi d'Honor a la Primera Exposici贸 Internacional d'Artesania celebrada a Madrid.
1970
Diploma d'Honor a l'Exposici贸 d'Artesanies Catalanes del Sal贸 del Tinell de Barcelona.
1976
Medalla d'Artes脿 Distingit de Catalunya.

Ferran
Garreta
Varela

Titolat Mestre Repujador en metalls l'any 1976. Juntament amb Llu铆s Garreta Sabadell, el seu pare, particip脿 en l'Obra Sindical d'Artesania en nombroses exposicions nacionals i internacionals a Barcelona, Madrid, Les Palmes de Gran Can脿ria, Mil脿 i Nova York. A t铆tol individual, ha estat autor de nombroses exposicions dins el territori catal脿, destacant les exposicions fetes a Barcelona, Sabadell, St. Antoni de Calonge i Vic.
Els seus treballs l'han portat a participar en reportatges televisius i de premsa escrita, explicant l'art del repujat.
La creaci贸 de treballs d'armadures i emblemes de l'猫poca romana l'ha condu茂t a col路laborar en la realitzaci贸 de nombroses processons de Setmana Santa, entre les quals destaquen, a Catalunya, les de Camprodon, Manresa, Matar贸, Guardiola de Bergued脿 i Vic. Tamb茅 cal mencionar la realitzaci贸 de treballs d'armadures de l'antiguitat, de l'猫poca grega a la medieval, utilitzades en escenificacions teatrals i de car脿cter historicista en reconstituci贸 militar grega, ib猫rica, etrusca, samnita i romana. Participant, juntament amb els altres components de l'empresa Ferran Garreta, en les jornades europees de reconstituci贸 hist貌rica antiga al Museu de Saint-Romain-en-Gal i en les Augustales del Museu de Villa Loupian (Fran莽a).
Finalment, amb la restauraci贸 i la creaci贸 d'objectes de culte, Ferran Garreta ha realitzat treballs de gran bellesa per a tot el territori catal脿 i espanyol.

 

Carme
Garreta
Montmany

Apren l'ofici del repujat i cisellat al taller familiar i participa en els treballs de restauraci贸 de metalls arribant a especialitzar-se en aquesta disciplina. Rep formaci贸 acad猫mica en escultura i fosa de bronze a l'Escola d'Arts i Oficis de Vic. Estudia a l'Escola Llotja de Barcelona esmalts al foc sobre metalls i realitza un postgrau d'especialitzaci贸 en t猫cnica de l'esmalt. Membre del Col路lectiu d'esmaltadors de la Llotja 'Gruppals', amb el que expos脿 regularment per Catalunya desde 1997, ha participat en nombroses exposicions nacionals i internacionals entre les que destaquen: The 10th. Cloisonne Jewerly Contest de Tokio (Jap贸), The 11th. Exhibition of Contemporary Shippo in Japan (Jap贸), Syosenkyo Rape-way Shippo Museum (Jap贸), CKI International Exhibition a Himmerod (Alemanya), Esmalts Llotja a Saragossa 98-99 i Foc Gallery a Barcelona. L'any 2007 obt茅 el Premi Nacional d'Esmalts a la VII Biennal Internacional d'Esmalt de Salou, certamen per al qual ja havia estat sel路leccionada en altres edicions. El mateix any participa a Eclats d'茅mail Exposition Internationale sur La Maison du Limousin a Par铆s i a Limoges (Fran莽a).
Especialitzada junt al seu pare en la realitzaci贸 a mida d'armadures de reconstituci贸 hist貌rica en llaut贸 i bronze, participa a les jornades europees de reconstituci贸 hist貌rica antiga del Museu de Saint-Romain-en-Gal i en les Augustales del Museu de Villa Loupian (Fran莽a), amb reproduccions gregues, etrusques, samnites i romanes.
Recentment ha participat en les tres 煤ltimes edicions del March茅 de l'Histoire de Pontoise (Fran莽a).

S铆lvia
Garreta
Montmany

Apr猫n l'ofici del repujat i cisellat al taller familiar, on participa tamb茅 en els treballs d'orfebreria i restauraci贸. Cursa l'especialitat de joieria i disseny de joies a l'Escola Llotja de Barcelona, on tamb茅 es forma en les especialitats de microfusi贸 i ceres. Seguidament estudia l'especialitat de Gemmologia a l'Escola Industrial de Barcelona i posteriorment, en el Gremi de Joiers de Barcelona, estudia al Col路legi Oficial de Joiers de Catalunya les especialitat de clavat i gravat que utilitza com a complement dels seus treballs.
Col路legiada N潞 02141 al JORG (Col路legi oficial de joiers, d'orfebres, de relotgers i de gemm貌legs de Catalunya).
Per 煤ltim, ha participat representant l'empresa Ferran Garreta, en les jornades europees de reconstituci贸 hist貌rica antiga del Museu de Saint-Romain-en-Gal i en les Augustales del Museu de Villa Loupian (Fran莽a) realitzant treballs d'orfebreria romana.

 

 
Contacte
info@ferrangarreta.com
M 616774441
Ferran Garreta
Or铆gens
Filosofia
Mem貌ria i premis
Cat脿leg
Armadures
Reconstituci贸 hist貌rica
Cascs
Cuirasses
Gamberes
Complements
Escultures
Esmalts
Forja
Joieria
Arracades
Anells
Aliances
Bra莽alets
Penjolls i collarets
Joieria esmaltada
Joieria de l麓antiguitat
Culte
Diversos
Restauraci贸
Legal